zaterdag 25 januari 2014

Geen tijd!

Lukt het een beetje met alle goede voornemens? Meer sporten, minder stress, niet louter op zondag het vlees snijden? Ai, gevoelig punt.

De tweede week van januari is een soort Stalingrad voor Beste Bedoelingen. In een ijzige kou sneuvelen ze bij bosjes, de stakkers. Geveld door overmoed, onrealistische verwachtingen en hardnekkige weerstand. Maar liefst 84% van de voornemende mensen faalt bij het in leven houden van de jonge goede voornementjes. Zo foppen we onszelf. In een poging meer grip op ons leven te krijgen verspillen we juist het meest kostbare element ervan: onze tijd. Dat kan anders.

Tijd is kostbaar, tijd is geld. De nieuwe generatie draagt bijna geen horloge meer, omdat je net zo goed op je smartphone kunt zien hoe laat het is. Ze zien een horloge als een achterhaald, single function device. Ooit een statusssymbool, nu op de Rode Lijst van Technogadgets. Eigen schuld dikke bult voor de sukkels die hun geld vergooiden aan een Rolex of andere window-dressing uit een tijd waarin Philips nog een gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands was. De ruimte die ermee rond de pols vrijkomt kan beter en effectiever worden besteed.

Met een Tikker bijvoorbeeld, een horloge 2.0. Deze telt namelijk af tot het moment waarop je komt te overlijden. Dat lijkt wat luguber, maar het idee is dat als je weet hoeveel tijd je nog gegeven is, je bewustere keuzes zult maken. Bewuster leven, meer kwaliteit. NIks Nieuw Todo lijstje op een sombere winterdag. Regelmatig een blik op Tikker volstaat.

Voor wie niet met het onvermijdelijke einde geconfronteerd wenst te worden, is er als alternatief de Slow Watch. Die heeft een klok met 24 uur, en maar één wijzer die alleen de kwartieren aangeeft. Door die 24-uursweergave loopt hij een keer zo langzaam. Met de Slow Watch hoef je niet op de minuut te kijken, en blijkt er ineens een verbazingwekkende hoeveelheid tijd in een dag te zitten. Tijd die je kunt besteden aan zaken waarvan je eerder dacht dat er geen ruimte voor was. Meer aandacht en meer rust. Krijg je zomaar nieuwe kansen om zaken te realiseren waarvan je nog niet wist dat het in je agenda paste. Meer sporten. Minder stress. Want wie de tijd heeft, heeft de toekomst.

LINKS
* Een paar vragen beantwoorden, en Tikker weet hoe oud je gaat worden.
* Slow down... met de Slow Watch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten