zaterdag 22 september 2012

Fantastisch Facebookfeest zet Haren op de kaart

Jaloers keken de burgemeesters van Biggekerke, Helmond, Hengelo en Juinen toe. Hun collega Bats van de Groningse gemeente Haren had dat maar mooi voor elkaar gebokst. Natuurlijk had het lot een handje geholpen, in de vorm van de naïeve uitnodiging van de 16-jarige Merthe aan de hele wereld om haar verjaardag te komen vieren. Maar nadat Burgemeester Bats ('BB') van zijn verbazing was bekomen, zag hij gelijk de enorme kans die Haren in de schoot geworpen kreeg.

BB belde direct met het comite Binnenstad, de Harense Horecagroep en de VVV. Die zagen eveneens fantastische mogelijkheden om de kreet 'Haren, groene parel van het noorden' eens ongewoon in te vullen. Ga maar na: hoevaak maak je mee dat 20.000 nieuwsgierige mensen zomaar van plan zijn je stad te bezoeken? Uit het budget voor stadspromotie en misdaadpreventie werden groene linten gekocht die langs een mooi verlichte wandelroute door het pittoreske dorp de weg wezen van station naar het braakliggende terrein tussen Haren en Glimmen. Langs de route - waarbij je een mooie indruk kreeg van de Harense art deco, Amsterdamse School en Delftse School bouwstijlen - verkocht bakker Haafs in allerijl gemaakte Groninger Koek in de vorm van een X, en voerden Harense amateurmusici en toneelspelers korte acts uit hun eigen repertoire op. Op Terrein X werden bezoekers ontvangen door de 3 allerbeste DJ's van Groningen, de grappigste man van Haren en de meest vrolijke popgroep van heel Groningen Midden-Zuid.

BB zelf heette bezoekers persoonlijk welkom, bij de ingang van het terrein waar B&W zoveel mogelijk mensen een 'Groene Parel' opspeldden."Fijn dat jullie er zijn, leuk dat je Haren komt bezoeken!", waarna bouwbedrijf Venema het terrein in een zachtgroene gloed hulde door kleurfilters te plakken over de bouwlampen die voor verlichting zorgden. Green Dance Valley. Dankzij Astoria was er voor wie dat wilde, nog iets te eten en te drinken in de vanuit heel Groningen opgetrommelde eet- en drinkkraampjes. Op de terugweg naar het station, langs de kortere Groene Route 2 kregen de bezoekers nog een vers gedrukte flyer waarin ze bedankt werden voor hun komst... en uitgenodigd voor Project X2 volgend jaar, zelfde tijd, zelfde plaats. Met nieuwe acts, een andere boeiende aanlooproute met entertainment en voor dragers van het Groene Parel speldje een extra verrassing.

Goed gedaan BB. 'Opportunity kicked the door in' dankzij social media, en je herkende het toen je het zag. Haren in één keer op de kaart gezet en de basis voor vervolg gelegd. Haren Helemaal Hip.

LINKS
* Als je nog ideetjes nodig hebt voor je feestje...
* Geen zin in een gewoon feest? Combineer dan wat alternatieven...

1 opmerking:

  1. :-) Je haalt de woorden uit mijn mond! Ik zat daar vanmiddag nog een gloedvol betoog over te houden. Het had het Woodstock van het Noorden kunnen zijn. Het werd een voetbalhooligan rel.

    BeantwoordenVerwijderen