donderdag 10 mei 2012

Overtuigen & Beïnvloeden, jij ook?!

Dit doen we allemaal de hele dag!
Denk er maar eens over na, waarom vind jij het niet prettig als je partner altijd bepaalt wat de vakantiebestemming wordt of wat er iedere dag weer gekookt en gegeten wordt? We willen graag zelf invloed uitoefenen op keuzes. Het liefst zo, dat de ander ervan overtuigd is dat het inderdaad beter is om jouw voorstel
of idee te kiezen. Maar daarbij ontstaat dan ook meteen de vraag; wanneer heb ik de ander echt overtuigd?

Daar zijn vele theorieën en modellen over geschreven, maar hoe zou je dat zonder al te veel moeite zelf toe kunnen passen? Wat je daarbij kan helpen zijn overeenstemmingen. Tsja daar heb ik wat aan, een lekkere open deur, hoor ik je denken.

Stel nu dat jij graag een zonvakantie wilt dit jaar. Als je partner het dan met je eens is dat een vakantie pas echt geslaagd is als het gegarandeerd zonnig is, ben jij een stapje dichter bij die zonvakantie. Als je partner het dan ook nog met je eens is dat een vakantie ook bedoeld is om te relaxen en bij te komen, ben je weer een stapje dichterbij. En kom je bij die zonvakantie uit, dan heeft je partner er ook echt zin in, jij hebt hem tenslotte de juiste overtuigingen aangereikt. Veel zonplezier!

LINKS
* Menselijke gebreken voor gevorderden...
* Argumenten niet uitspreken, maar verstoppen: het groezelige terrein van de sublimale boodschap...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten